Sadržaj:

Kako napraviti vodu bez nukleaze?
Kako napraviti vodu bez nukleaze?

Video: Kako napraviti vodu bez nukleaze?

Video: Kako napraviti vodu bez nukleaze?
Video: Amplicon sequencing 2024, Maj
Anonim

Popularni odgovori (1)

Dodajte 0,1% DEPC u MilliQ ili dvostruko destilirano vode - ostavite da odstoji preko noći na 37°C, a zatim ga autoklavirajte. Make pobrinite se da se stakleno posuđe također ispere istim vode ili tretirani hloroformom ili pečeni u pećnici na vrući zrak (260°C) 4 sata. Trebao bi biti spreman za upotrebu - oboje DNase i RNase free.

Također je postavljeno pitanje kako se proizvodi voda bez nukleaze?

Nukleaza - Free Water priprema se u zaštićenom procesu, koji daje prinos DNase , RNase , i nukleaza - besplatno , deionizirana vode bez upotrebe hemijskih aditiva, kao što je dietilpirokarbonat (DEPC). Nukleaza - Free Water je obezbeđen u nukleaza - besplatno kontejneri.

Štaviše, da li Milliq voda ne sadrži nukleazu? Budući da je kertridž dizajniran da se poveže na izlaz a vode sistem za prečišćavanje, kao što je a Milli-Q ®, može se dobiti ultračisto vode to je takođe besplatno of nukleaze.

Osim toga, šta radi voda bez nukleaze?

Nukleaza - besplatna voda je idealan za pripremu reagensa i za upotrebu u enzimskim reakcijama. Nema toksičnih agenasa, kao što je DEPC, su koristi se u proizvodnji ovoga vode , kako bi se izbjegla inhibicija enzimskih reakcija.

Kako se pravi Depc voda?

DEPC tretirana voda Recept

  1. Dodajte 1 ml 0,1% dietilpirokarbonata (DEPC) u 1000 ml destilovane vode.
  2. Dobro promiješajte i ostavite na sobnoj temperaturi 1 sat.
  3. Autoklav.
  4. Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu prije upotrebe.

Preporučuje se: