Zašto je grafen tako lagan?
Zašto je grafen tako lagan?

Video: Zašto je grafen tako lagan?

Video: Zašto je grafen tako lagan?
Video: Она купила бездомному еду. Час спустя он протянул ей смятую записку! 2024, Maj
Anonim

Zbog svog neprekinutog uzorka i sigurnih veza između atoma ugljika, grafen je vrlo jaka. Graphene's slojevi elektrona se preklapaju, što znači manje svjetlo energija je potrebna da bi elektroni skočili između slojeva. U budućnosti bi ta imovina mogla dovesti do vrlo efikasne solarne ćelije.

Da li je grafen svjetlo?

Grafen je prvi put otkriven 2004. godine, ali ono što je izazvalo takvo uzbuđenje je to što su njegova svojstva (način na koji se ponaša kao materijal) izuzetna i uzbudljiva. Ukratko, super je jak i čvrst, nevjerovatno tanak, gotovo potpuno proziran, izuzetno svjetlo i neverovatan provodnik struje i toplote.

šta grafen čini tako posebnim? Grafen se pojavio kao jedan od najperspektivnijih nanomaterijala zbog svog jedinstven kombinacija vrhunskih svojstava: it je ne samo jedan od najtanjih već i najjačih materijala; provodi toplinu bolje od svih drugih materijala; to je a super provodnik električne energije; to je optički transparentan, ipak tako gusto

Jednostavno, zašto grafen upija svjetlost?

Uočeni odnos između energije fotona i broja generiranih pobuđenih elektrona to pokazuje grafen konvertiti svjetlo u električnu energiju sa vrlo velikom efikasnošću. Znalo se da grafen je u stanju da apsorbirati veoma širok spektar svjetlo boje.

Možete li vidjeti kroz grafen?

Nevjerovatno je providan, apsorbira samo 2,3 posto svjetlosti koja padne na njega, ali ako ti imati prazan list da ga uporediš, mozes da vidis da je tamo. To znači mozes da vidis jedan sloj atoma golim okom, ako oni su grafen . Ali ITO je prilično krhak grafen je izuzetno

Preporučuje se: