Kada bi sadnice trebalo ukloniti sa grejne prostirke?
Kada bi sadnice trebalo ukloniti sa grejne prostirke?

Video: Kada bi sadnice trebalo ukloniti sa grejne prostirke?

Video: Kada bi sadnice trebalo ukloniti sa grejne prostirke?
Video: Душистая садовая лиана со сладкими плодами 2024, Maj
Anonim

Odgovor: Da. Ostavite heat mat uključen i podešen na istu temperaturu 24 sata dnevno do sjemenke klijati. Ideja o gašenju noću obično izvire iz zapažanja da se zemlja noću hladi i ponovo zagrijava danju, zahvaljujući suncu.

Štaviše, da li je sadnicama potrebna toplotna podloga?

Upute za klijanje mnogih sjemenki preporučuju uzgoj na sadnice na nižoj temperaturi kada niknu. Od većine sadnice neće potreba ostati na heat mat dugo, singl heat mat može pomoći da se pokrene dovoljno sjemena za popunjavanje desetina stanova.

Slično tome, koja temperatura je prevruća da bi seme proklijalo? Grah će, na primjer, samo klijati ako tlo temperatura je iznad 60 stepeni F i ne toplije od 95 stepeni F. Možete koristiti kompostni termometar za mjerenje tla temperature . Postoji i „optimum temperatura pri čemu seme klija najspremnije.

Osim toga, koliko se zagrijavaju grejne prostirke za sadnice?

Toplotne prostirke za sadnice dizajnirani su za podizanje temperature korijenske zone za otprilike 10 do 20 stepeni Farenhajta iznad temperature okolnog zraka.

Kako održavate toplinu sadnica u zatvorenom prostoru?

Čuvanje Previše je hladno Da bi seme proklijalo, većina se mora čuvati toplo od 65 do 75 F. Omiljeno mjesto za ovo je na vrhu hladnjaka. Postoje posebne, zagrijavanje? sadnica prostirke koje možete kupiti da stavite ispod semena. Također možete koristiti mali grijač na tajmeru postavljenom pored vašeg sadnice.

Preporučuje se: