Šta povezuje sve u svemiru?
Šta povezuje sve u svemiru?

Video: Šta povezuje sve u svemiru?

Video: Šta povezuje sve u svemiru?
Video: TAJNE SVEMIRA (9. 12. 2022.) 2024, Maj
Anonim

Ako želimo da pronađemo nešto što povezuje sve stvari šta bi to bilo? Jedina stvar koja je svuda to povezuje sve stvari su PROSTOR. Prostor je između galaksija, zvijezda, planeta, ćelija, atoma. Čak je i atomska struktura napravljena od 99,99999% prostora.

Slično tome, koja je teorija da je sve povezano?

A teorija of sve (TOE ili ToE), final teorija , krajnji teorija , ili master teorija je ahipotetički jedinstveni, sveobuhvatni, koherentni teorijski okvir fizike koji u potpunosti objašnjava i povezuje sve fizičke aspekte svemira. Pronalaženje TOE jedan je od glavnih neriješenih problema u fizici.

Štaviše, šta znači sve što je povezano sa svim ostalim? Na kvantnom nivou, sve je napravljen od energije i stoga povezan jedni drugima. Ako na nešto utičete, to će nešto zauzvrat uticati na nešto ostalo i to će se nastaviti sve do nečega ostalo utiče na vas direktno ili indirektno.

Da li je na ovaj način sve povezano?

Sve je energija, i sve je povezan to sve drugo kroz polja. Istraživači kvantne teorije otkrili su odgovor: Ne samo da se dočestice sastoje od energije, već i prostor između njih. Ovo je takozvana energija nulte tačke. Stoga je tačno: Sve sastoji se od energije.

Kako to zovemo kada je sve povezano i međuzavisno?

međuzavisnost . Međuzavisnost je međusobna zavisnost između stvari.

Preporučuje se: