Da li je Merkur krt?
Da li je Merkur krt?

Video: Da li je Merkur krt?

Video: Da li je Merkur krt?
Video: Al Bano and Romina Power - Liberta - Modigliani 2024, Maj
Anonim

Merkur je jedini metal koji na sobnoj temperaturi ostaje u tečnom stanju. Ipak je to još uvijek a krhka metala, čak iu čvrstom stanju. To je zato Merkur ne voli da se veže za sebe i veoma je otporan na vezivanje sa drugim elementima. Merkur formiraće gas na 357 stepeni Celzijusa.

Osim ovoga, da li je Merkur savitljiv?

Merkur je srebrno-bijeli otrovni metalni element. Njegov hemijski simbol ( Hg ) dolazi od hydrargyrum od grčke riječi hydrargyros što znači 'voda' i 'srebro'. Merkur je klasifikovan kao "Tranzicioni metal" kao što jeste duktilna , savitljiv , i sposoban je provoditi toplinu i struju.

Štaviše, šta se dešava kada živa ispari? Kada se ispusti, elementarno živa razbija na manje kapljice koje mogu proći kroz male pukotine ili se snažno vezati za određene materijale. Na sobnoj temperaturi, izložen elementalnom živa mogu ispariti da postane nevidljiva otrovna para bez mirisa. Ako se zagreje, to je gas bez boje i mirisa.

U tom smislu, da li je živa metal ili nemetal?

Teški, srebrnasti d-blok element, živa je jedino metalik element koji je tečan pri standardnim uslovima za temperaturu i pritisak; jedini drugi element koji je tečan pod ovim uslovima je halogen brom metali kao što su cezijum, galijum i rubidijum tope se neposredno iznad sobne temperature.

Kako se osjeća živa?

[uredi] Merkur je srebrni metal koji je likvidiran na sobnoj temperaturi. Veoma je gust, što znači da je veoma težak čak i ako ga nemate mnogo.

Preporučuje se: